Mottó

Mottó: "Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember a barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahogy együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt." Hamvas Béla: A barátság (részlet)

2016. május 3., kedd

Emlékeink az első két napról

2016. április 19-én reggel 9-kor A Ganz Holding Gyüjteményt néztük meg. Volt ott sok motor, kerék es egyéb érdekes dolog. Sok olyan dolgot láttunk, amit máshol nem lett volna lehetőségünk megtekinteni. 

Aztan a Vasúttörténeti Parkba mentünk, ahol egy körbevezetéssel kezdtünk. Karcsi bácsi nagyon kedves volt és sok érdekes dolgot mondott. A kisvasut terepasztal is nagyon látványos és érdekes volt. Nagyon részletesen ki volt dolgozva. Majd a kerti vasúttal mentünk egy kört.













Miután végetért a programunk a Vasúttörténeti Parkban  megebédeltünk a BGéSZC Magyar Hajózási Szakközépiskolájában. Ebéd után elmentünk az Öntödei Múzeumba, ami a Ganz Ábrahám eredeti gyárának épuletében van. Itt megnéztünk egy dokumentum filmet is, ami bemutatta az öntödei dolgozók utolsó munkanapját. Nagyon érdekes volt.
Gábor Áron eredeti ágyújának hiteles másolata
A múzeum után volt még időnk az esti programig, a nap is szépen sütött, így felmentünk megnézni a Citadellát. Nagyon szép volt a kilátás. Be lehetett látni egész Budapestet.



Visszaérkezve az iskolába és pizzáztunk és ismerkedtünk, és csapatokat alakítottunk a másnapi feladatokhoz. A pizza nagyon finom volt, és jót beszélgetünk a többiekkel.




Akik lejegyezték
:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése